23/03/2023

Online Gratis Piekuurtje: Dubbeldiagnose

 

Omschrijving

Mensen met een verstandelijke beperking zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van psychische kwetsbaarheden en/of gedragsproblemen. Daarbij komt dat deze doelgroep vaak uit de boot valt in het hulpverleningscircuit.  

Kom jij als hulpverlener soms ook in contact met mensen met een dubbeldiagnose (verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid)? Weet je soms ook niet naar waar je de cliënt kan doorverwijzen? Heb je tips nodig in het omgaan met deze doelgroep? Er bestaan gelukkig wel specifieke organisaties die de persoon met dubbeldiagnose, het natuurlijk netwerk, jij als hulpverlener of het team kunnen ondersteunen.  

Ampel (CGG Prisma) beschikt over een therapiewerking en een consulentenwerking. Dia-Mo geeft mobiele ondersteuning aan netwerk, hulpverleners en teams in de vorm van coaching en het geven van advies. 

In dit piekuurtje stellen Trees Vangansbeke (Ampel) en Jana Verschuere (PZT, in opdracht van Dia-Mo) hun werking voor aan de hand van casusmateriaal. Er wordt tevens stilgestaan bij de vormingsnoden in het werken met mensen met een dubbeldiagnose, zodat dit wordt opgenomen in de vorming dubbeldiagnose op 4 mei. Dus neem gerust al je vragen mee naar dit piekuurtje! 

Hier heb je een link naar een Youtube-video. Het betreft een man die een traject gelopen heeft bij Ampel. Hij is intens bezig met muziek, en doet dit in samenwerking met 'een klein verhaal vzw'. 

 

 

inschrijven afdrukken
Jana.Verschuere
Gastspreker

INFORMATIE

Locatie


MS teams

Prijs

Normaal tarief: gratis

WANNEER

Het online piekuurtje gaat door op donderdag 23 maart tussen 12u15 en 13u15 via Microsoft Teams. 

Gelieve op voorhand uw emailadres door te geven. U ontvangt een uitnodiging via mail op 21 maart. 

Bij problemen of vragen: neem contact op met Verschuere Jana (Verschuere.Jana@pztrit.be of 0496 522 945).   

Inschrijven voor deze activiteit

Als u wenst in te schrijven voor deze activiteit dient u ingelogd te zijn. Als u nog geen account heeft, kunt u zich ook registreren.

aanmeldenregistreren

Laatste nieuws

Vacature ervaringswerkers
02/03/2023
Vacature ervaringswerkers

Vacature ervaringswerkers

De HerstelAcademie biedt kortdurende cursussen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en iedereen geïnteresseerd in het onderwerp. 

meer nieuws
Surplus2 © 2020 , all rights reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - website door KameleonPlus - -