03/05/2023

Train de Trainer: Zelfzorg voor Mantelzorgers

 

Omschrijving

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, een ouder, een kind, een buur of een vriend die omwille van psychische of fysieke problemen extra zorg nodig heeft. Als mantelzorger neem je taken over zoals het huishouden, persoonsverzorging, emotionele of administratieve ondersteuning. Je kunt mantelzorger zijn van iemand die thuis woont of iemand die in een residentiële setting verblijft, zoals in een woonzorgcentrum. Meestal kies je er niet echt bewust voor om mantelzorger te worden. Iemand uit je omgeving heeft op een bepaald moment hulp nodig en bijna automatisch steek jij je hand uit, omdat die persoon belangrijk voor je is. Deze nieuwe relatie vraagt om aandacht en handvaten om daar op een goede manier mee te kunnen omgaan.

Surplus², in samenwerking met Empact en Samana, zet in op het vergroten van draagkracht van de mantelzorger. Dit doen we onder andere door in te zetten op groepstherapie aanbod voor de mantelzorgers. Geconventioneerde klinisch psychologen of orthopedagogen kunnen samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners in duo een groepsaanbod voorzien.

Oproep! We zoeken nog trainers die mee bereid zijn om dit aanbod mee te realiseren vanuit hun expertise.  Heb je interesse om mee (co) trainer te worden?

Binnen de workshop wordt uiteengezet hoe jullie zelf aan de slag kunnen en krijg je het vormingsmateriaal mee, waar je meteen mee aan de slag kan.  Hierna jan je 5 sessies aanbieden in samenwerking.

De inhoud van het groepsaanbod focust op het vergroten van de  draagkracht als mantelzorger. Er komen thema’s aan bod zoals grenzen stellen, voor jezelf zorgen, communiceren met de persoon voor wie je zorgt en steun durven vragen.

 

Doelstellingen

Ter info: het volgen van ‘train de trainer’ aanbod is gratis. Er wordt verwacht, bij het volgen van het aanbod, dat je minimaal 2 keer groepsaanbod in de regio mee kan aanbieden. De vergoeding per sessie wordt als volgt verloond: 137,34 euro/gepresteerde sessie (je kan dit vanwege een organisaties opnemen, als vrijwilliger, ervaringsdeskundige of zelfstandige) Opgelet! Inschrijvingen zijn beperkt, wees er vlug bij.

inschrijven afdrukken

INFORMATIE

Locatie


Dienstencentrum De Ploeg Statiestraat 80
Lichtervelde
België

Prijs

Normaal tarief: gratis

WANNEER

‘Train de trainer rond zelfzorg voor mantelzorgers’ gaat door op 3 mei in Lichtervelde ( specifieke locatie volgt bij inschrijving)

 

De Train de Trainer wordt aangeboden door Charlotte Cool en Nele Bogaert.

Inschrijven voor deze activiteit

Als u wenst in te schrijven voor deze activiteit dient u ingelogd te zijn. Als u nog geen account heeft, kunt u zich ook registreren.

aanmeldenregistreren

Laatste nieuws

Vacature ervaringswerkers
02/03/2023
Vacature ervaringswerkers

Vacature ervaringswerkers

De HerstelAcademie biedt kortdurende cursussen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en iedereen geïnteresseerd in het onderwerp. 

meer nieuws
Surplus2 © 2020 , all rights reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - website door KameleonPlus - -