04/05/2023

Vorming Dubbeldiagnose

 

Omschrijving

Mensen met een verstandelijke beperking zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van psychische kwetsbaarheden en/of gedragsproblemen. Psychische problematieken worden bij deze doelgroep soms anders geuit. Daarbij komt dat deze doelgroep vaak uit de boot valt in het hulpverleningscircuit.  

Maar wat is nu net een verstandelijke beperking? Want mensen uit deze doelgroep zijn meester in het verbergen van hun beperking. Naast het intellectueel functioneren zijn er ook tekortkomingen op sociaal, conceptueel en praktisch vlak. Hierbij moeten we voornamelijk rekening houden met de emotionele ontwikkeling.  

Lesgevers Trees Vangansbeke van Ampel (CGG Prisma) en Jana Verschuere (PZT) staan in deze vorming stil bij emotionele ontwikkeling en de meest voorkomende psychische kwetsbaarheden. Daarnaast stellen we de organisaties voor die specifieke ondersteuning geven aan de cliënt met dubbeldiagnose, zijn/haar netwerk en hulpverleners.  

Vervolgens gaan we aan de slag met jullie vragen en casusmateriaal. 

Hier staat er een link naar een Youtube-video. Het betreft een man die een traject gelopen heeft bij Ampel. Hij is intens bezig met muziek, en doet dit in samenwerking met 'een klein verhaal vzw'. 

 

 

inschrijven afdrukken

INFORMATIE

Locatie


CM-kantoor Roeselare Mandellaan 79
Roeselare
België

Prijs

Normaal tarief: € 35

WANNEER

De vorming gaat door op donderdag 4 mei van 13u-17u 

in het CM-kantoor (Mandellaan 79, 8800 Roeselare)

 

Bij problemen of vragen: neem contact op met Verschuere Jana (Verschuere.Jana@pztrit.be of 0496 522 945).  

Wil je zelf casusmateriaal aanleveren? Of heb je bepaalde verwachtingen van de vorming? Laat iets weten op Verschuere.Jana@pztrit.be

Inschrijven voor deze activiteit

Als u wenst in te schrijven voor deze activiteit dient u ingelogd te zijn. Als u nog geen account heeft, kunt u zich ook registreren.

aanmeldenregistreren

Laatste nieuws

Vacature ervaringswerkers
02/03/2023
Vacature ervaringswerkers

Vacature ervaringswerkers

De HerstelAcademie biedt kortdurende cursussen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en iedereen geïnteresseerd in het onderwerp. 

meer nieuws
Surplus2 © 2020 , all rights reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - website door KameleonPlus - -