18/04/2023

Zelfzorg voor mantelzorgers

 

Omschrijving

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, een ouder, een kind, een buur of een vriend die omwille van psychische of fysieke problemen extra zorg nodig heeft. Als mantelzorger neem je taken over zoals het huishouden, persoonsverzorging, emotionele of administratieve ondersteuning. Je kunt mantelzorger zijn van iemand die thuis woont of iemand die in een residentiële setting verblijft, zoals in een woonzorgcentrum. Meestal kies je er niet echt bewust voor om mantelzorger te worden. Iemand uit je omgeving heeft op een bepaald moment hulp nodig en bijna automatisch steek jij je hand uit, omdat die persoon belangrijk voor je is. Deze nieuwe relatie vraagt om aandacht en handvaten om daar op een goede manier mee te kunnen omgaan.

In dit traject willen we jouw draagkracht als mantelzorger vergroten. Er komen thema’s aan bod zoals grenzen stellen, voor jezelf zorgen, communiceren met de persoon voor wie je zorgt en steun durven vragen.

Doelgroep

Voor jongvolwassenen en volwassen die de zorg opneemt voor iemand uit zijn of haar omgeving. Iedereen is welkom, ook mensen buiten Lichtervelde.

inschrijven afdrukken

INFORMATIE

Locatie


De Ploeg
Statiestraat
Lichtervelde
België

Prijs

Normaal tarief: € 12.5

WANNEER

WAAR? De sessies gaan door in het dienstencentrum De Ploeg in Lichtervelde.

1 reeks bevat 5 sessies

 

WANNEER? 

Op dinsdag 13u tot 14u30 of van 15u tot 16u30  en dit op regelmatige basis.

De startdatum en het tijsdstip wordt bepaald door het aantal inschrijvingen.

 

Reeks - 18/4, 25/4, 2/5, 9/5 en 23/5

Reeks  - 30/5, 6/6, 13/6, 20/6 en 27/6

 

VOOR WIE? Voor jongvolwassenen en volwassen. Iedereen is welkom, ook mensen buiten Lichtervelde.

 

DOOR WIE? Charlotte Cool en Nele Bogaert slaan de handen in elkaar om dit project samen uit te werken. Charlotte werkt als klinisch psycholoog en Nele is kerntalentenanaliste en veerkrachtcoach.

 

WAT? Ieder traject omvat 5 sessies van anderhalf uur. We werken met kleine groepen omdat we aandacht willen hebben voor het veiligheidsgevoel, de interactie en een gepersonaliseerd aanbod willen bieden.

 

INSCHRIJVEN? klik op 'Inschrijven'

Wie graag nog wat extra informatie wil, kan contact opnemen met Charlotte: 0468/ 05 29 48 of charlotte@praktijk-orion.be.

 

Inschrijven voor deze activiteit

Als u wenst in te schrijven voor deze activiteit dient u ingelogd te zijn. Als u nog geen account heeft, kunt u zich ook registreren.

aanmeldenregistreren

Laatste nieuws

Vacature ervaringswerkers
02/03/2023
Vacature ervaringswerkers

Vacature ervaringswerkers

De HerstelAcademie biedt kortdurende cursussen aan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en iedereen geïnteresseerd in het onderwerp. 

meer nieuws
Surplus2 © 2020 , all rights reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - website door KameleonPlus - -